Geotextielen

Woven en Nonwoven Geotextielen

Bonar Technical Fabrics is een van Europa’s grootste fabrikanten van geweven en nietgeweven geotextiel. Door de permanente zorg om onze kwaliteit, productontwikkeling en productietechnieken te verbeteren, behoren wij tot de marktleiders.
Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van geosynthetica en met de steun van ons moederbedrijf hebben wij er het volste vertrouwen in dat wij gedurende de komende jaren verder kunnen groeien, en onze positie aan de top van de markt kunnen handhaven.
Onze geweven en niet-geweven geotextielen met de merknaam Bontec, worden gefabriceerd volgens de meest actuele productietechnieken. Ze bieden de beste oplossingen voor scheiding, filtering, drainage, erosie, controle, versterking en bescherming in de meest uiteenlopende geotechnische toepassingen.
Voor de fabricatie van de vezels worden continue filamenten geextrudeerd die dan vervolgens tot korte vezels worden versneden. Door de nauw- keurige bepaling van de vezelsamenstelling, de densiteit van de filamenten, en de vezellengte kunnen wij de gevraagde mechanische en hydraulische eigenschappen van onze niet-geweven geotextielen maximaliseren.
Door het gebruik van ultra moderne installaties voor het vernaalden en door het unieke proces van het thermofixeren verkrijgen we een uniform web van korte vezels. De vezels zijn zo georienteerd en gebonden, dat zij een hoogwaardig afgewerkt product vormen volgens de gevraagde specificaties

De polypropyleen bandjes worden gefabriceerd in onze eigen extrusie afdeling.
Vervolgens wordt met deze bandjes de weefboom gemaakt die zal dienen voor de ketting van het weefsel (machinerichting). Na het installeren van de weefboom op het weefgetouw wordt met de aangepaste bandjes (inslaggaren) het geotextiel geweven.
De BontecC3 weefsels bieden zeer hoge treksterktes in relatie tot hun gewicht .