Prefab griplaag

Infra Supply levert prefab griplaag

Door de ontwikkeling van Epoxy Bitumen is het mogelijk geworden om een griplaag aan te brengen op kunststof dekdelen zoals steeds meer gebruikt worden in Nederland. Op kunststof hechten weinig producten en de producten die wel functioneren hebben vaak het nadeel dat het resultaat prima is maar de flexibiliteit te weinig is waardoor bij uitzetten of krimpen de griplaag loslaat doordat de ondergrond anders uitzet dan de griplaag zelf.

Epoxy Bitumen als griplaag

De speciale hechtinglaag van Epoxy Bitumen zorgt voor een hechting zoals bekend is van Epoxy maar een flexibiliteit van bitumen. Het materiaal is dus rekbaar waardoor er een beter eindresultaat wordt verkregen met de zekerheid dat het niet na een jaar er weer af ligt.

Het systeem

Infra Supply brengt een griplaag aan op de kunststof dekdelen doormiddel van epoxy bitumen en strooit deze in met stofvrij afstrooimiddel zoals bijvoorbeeld steenslag.

Dit systeem wordt uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving waar temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten worden gehouden.

De werkwijze

De klant levert de planken aan op goed verpakte pallets met een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden (een 10 CM vulling of bijvoorbeeld een zwaluwstaart vulling)

Infra Supply zorgt dat elke plank wordt gecontroleerd op vuil, vocht of defecten en daarna worden de planken voorzien van de griplaag.

Daarna worden de planken minimaal 12 uur gedroogd.

De overtollige strooimaterialen worden verwijderd en de planken wordt handmatig nagelopen op eventuele fouten en daar waar nodig bijgewerkt.

De planken voorzien van de griplaag worden weer verpakt en retourgezonden naar de klant.

Oersterk en toch flexibel

De griplaag is na uitharding zo sterk geworden dat deze met speciaal gereedschap verwijderd dient te worden mits noodzakelijk , met een hamer is het materiaal niet stuk te krijgen. Toch als het materiaal los wordt gegoten als proef is de flexibiliteit te zien , het bijzondere aan de griplaag is dat door de combinatie van de steenslag en de epoxybitumen er een stevige ondergrond is ontstaan die veel minder slijt dan de traditionele slijtlagen vandaar ook de naam griplaag i.p.v. slijtlaag

Eindresultaat

Naast de kunststof dekdelen die jaren meegaan en niet onderhevig zijn aan rotten of vocht blijft de slijtlaag ook te allen tijde netjes en verzorgd er uit zien.

Uiteindelijk is de combinatie van een kunststof dekdeel voorzien van een epoxy bitumen griplaag een duurzame oplossing zonder onderhoud.

021914_1042_Prefabgripl12 021914_1042_Prefabgripl22 021914_1042_Prefabgripl32021914_1042_Prefabgripl42 021914_1042_Prefabgripl52 021914_1042_Prefabgripl62