Tokomat

Infra Supply levert in samenwerking met Siems asfalt- en betonboringen een totaalpakket waarmee vanaf 500m1 het al goedkoper is geworden om machinaal aan te brengen i.p.v. handmatig.

De Tokomat is een machine waar speciale staven in worden verwerkt tot een verwarmde bitumenmassa die doormiddel van extractie tegen een beton of asfaltrand wordt

geperst. Door de speciale manier van verwerking wordt de bitumenband op een zeer gecontroleerde manier geplaatst. In tegenstelling tot machines die een vloeibare massa verspuiten tegen de randen blijft met dit systeem een stevige bitumenband tegen de rand staan (vergelijkbaar met de traditionele band)

Voordeel van dit systeem is dat tot 4 KM per dag mogelijk is en de band warm tegen de rand wordt geplaatst wat voorkomt dat de band loslaat .
De machine kan met verschillende breedtes en hoogtes een band aanbrengen van 5mm x 5mm tot 60mm x 10mm.

  • – Snellere verwerking van de bitumenband
  • – All-in pakket van personeel , machinehuur en materiaal
  • – Warm aangebracht dus betere hechting aan het contactvlak
  • – Door de gepatenteerde manier van verwerking een echte opstaande rand die blijft staan

Machinaal verwerking tegen asfalt :
Bij 2 lagen asfalt wordt normaal gesproken bij de verticale rand ontstaan door frezen een bitumenband geplakt die de verbinding
is tussen het oude en nieuwe asfalt. Met de warme bitumenband kan op een snellere manier een bitumenband tegen het freesvlak geperst worden die een optimale verbinding geeft.
De verticale freesrand wordt behandeld met primer waarna de machine op de gewenste dikte en hoogte een warme band tegen het asfalt drukt.
Vanaf 500m1 is het machinaal aanbrengen al voordeliger dan de traditionele band. 4 KM op een dag is haalbaar.

Machinaal verwerking tegen beton :
Door de machine te gebruiken bij de overgang van asfalt naar beton (bij bijvoorbeeld milieustraten , opslagbunkers of kunstwerken) ontstaat er een flexibele en vloeistofdichte afdichting die de rek en krimp van de 2 verschillende materialen kan opvangen. Het beton word behandeld met een primer voor een optimale hechting en daarna wordt de machine tegen het beton geplaatst en de band aangebracht. Daarna kan de asfaltset de werkzaamheden beginnen en versmeld een gedeelte van de bitumenband met het asfalt voor optimale contactvlakken.

De Tokomat Machine : 
Voor het warme bitumenband aanbrengen is een machine nodig die van koude bitumenstaven een warme massa maakt.
De Tokomat is een zelfrijdende machine die door 2 mensen wordt bediend. de eerste persoon stuurt de machine langs de naad en de 2e persoon zorgt voor het aanvullen van materiaal en de juiste snelheid en hoeveelheid zodat er een perfecte opstaande rand ontstaat.
De machine voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft eigen stroomvoorziening en aandrijving dus geen extra materialen of machines nodig.

De werkwijze :
De aannemer is onze opdrachtgever , daar waar het handmatig plakken teveel tijd of werk gaat opleveren zal een aannemer ons inschakelen om de werkzaamheden te verrichten. We maken een offerte voor het leveren en aanbrengen en zorgen dat de materialen , medewerkers en machine op de juiste tijd en plaats zijn zoals afgesproken.
Wij werken altijd voor de asfaltset aan en zorgen dat na gedane werkzaamheden de asfaltset geen extra hinder ondervindt van onze werkzaamheden.

092514_0717_Tokomatwarm12 092514_0717_Tokomatwarm22 092514_0717_Tokomatwarm32 092514_0717_Tokomatwarm42092514_0717_Tokomatwarm52